Bake Affair Gazdovský chlieb 1 kg, 752 g
Bez konzervačných látok
€ 7,64 € 8,49 -10%
(€ 10,16 / kg, vr. 19% DPH. - plus poštovné)
Varianty:
-
Bake Affair
Špaldový chlieb s divokými bylinkami
Pre hostí alebo medzitým
€ 8,27 € 9,19(€ 12,29 / kg) -
Bake Affair
Špaldový chlieb – špaldový skrz naskrz
Ideálny pre domáce potešenie z pečenia
€ 7,55 € 8,39(€ 11,32 / kg) -
Bake Affair
Chlieb DAWA
Lahodné pečivo
€ 7,82 € 8,69(€ 10,26 / kg) -
Bake Affair
Gazdovský chlieb 1 kg
Bez konzervačných látok
€ 7,64 € 8,49(€ 10,16 / kg)
Vlastnosti
- zmes na pečenie
- obsahuje prírodný kvások
- jednoduchá a rýchla príprava
Č. produktu: XPI-BAF-14, Obsah: 752 g, EAN: 9120101511012
Popis
Tento klasický gazdovský chlieb by nemal chýbať na žiadnom stole. Zmes z kvalitných surovín sa dá ľahko a jednoducho spracovať na lahodný chlieb. Ideálne pre zábavu pri prírodnom a vegánskom pečení.
Potrebné suroviny: 430 ml vody.
Návod na prípravu 1 kg gazdovského chleba
- Otvorte balenie, vložte zmes na pečenie do misy, pridajte 430 ml vlažnej vody (viď. ryska vody v dóze) a cesto mieste ručne, kuchynským robotom alebo Thermomixom cca 3 minúty.
- Cesto prikryte a nechajte v miske odpočívať pri izbovej teplote (cca 24 °C) 45-60 minút.
- Pracovnú plochu posypte múkou a ak máte ošatku na kysnutie, tiež ju posypte múkou.
- Cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku a preložte od okrajov smerom k stredu. Vytvarujte do okrúhla a vložte do ošatky spodnou stranou nadol alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Cesto pomúčte a nechajte prikryté cca 60 minút na teplom mieste (cca 24 °C).
- 40 minút pred koncom doby odpočinku predhrejte rúru na 230 °C (horný/spodný ohrev).
- Cesto vyklopte na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na kameň na pečenie chleba.
- Vrch cesta narežte ostrým nožom alebo čepeľou. Dôležité: rezy musia byť dostatočne hlboké, aby para mohla ľahko uniknúť. Tu môžete byť kreatívni a vytvárať vzory!
- Pečte pri 230 °C 15 minút, potom znížte na 190 °C a pečte ďalších 30 minút.
- Odložte z plechu, nechajte úplne vychladnúť na mriežke a podávajte.
V liatinovom hrnci
- Počas doby odpočinku cesta vložte do strednej úrovne rúry rošt a položte naň liatinový hrniec s pokrievkou. Pripravte si rukavice na pečenie.
- Položte horúci liatinový hrniec na žiaruvzdorný povrch v rukaviciach a odstráňte pokrievku. Vykysnuté cesto vložte z kysnutého koša opatrne priamo do hrnca. Zatvorte horúcou pokrievkou, vložte do rúry a pečte 15 minút (pri 230 °C). Potom pokrievku opatrne zložte, teplotu v rúre znížte na 190 °C a chlieb pečte asi 20 minút, kým nie je chrumkavý a hnedý. Vykysnutý chlieb opatrne vyklopte z hrnca, nechajte úplne vychladnúť na mriežke a podávajte.
Výrobca: | Bake Affair |
---|---|
Druh produktu: | potraviny, zmes na pečenie |
Výživové doplnky nie sú určené ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Uchovávajte ich mimo dosahu detí.
Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.
Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.
Nutričná hodnota
Nutričná hodnota | pre/na 100 g |
---|---|
Energia/energetická hodnota | 1344 / 321 kj / kcal |
Tuk | 1,3 g |
z toho Nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 65 g |
z toho Cukor | 3,8 g |
Vláknina | 6,2 g |
Bielkovina | 11 g |
Soľ | 2,6 g |
Zloženie
- Ražná múka
- Špaldová múka
- Špaldový kvások
- Sušené pekárske droždie
- Soľ