Bake Affair Gazdovský chlieb SINGLE
Klasický a lahodný
VypredanéTento produkt sa už necnachádza v našej ponuke.
Popis
Táto zmes na pečenie sa dá veľmi ľahko a nekomplikovane premeniť na cesto, ktoré možno spracovať na lahodný sedliacky chlieb. Jemné špaldové kysnuté cesto prirodzene zložené bez cukru zaisťuje čerstvosť. Ideálne pre mnoho jedál.
Potrebné čerstvé suroviny: 215 ml vody.
Tipy
- Navlhčite papier na pečenie vodou, aby bol chlieb ešte chrumkavejší.
- Len čo spodok chleba zhnedne, chlieb je hotový.
Príprava
- Otvorte balenie, vložte zmes na pečenie do misy, pridajte 215 ml vlažnej vody (viď. ryska vody v dóze) a cesto mieste ručne, kuchynským robotom alebo Thermomixom cca 3 minúty.
- Cesto prikryte a nechajte v miske odpočívať pri izbovej teplote (cca 24 °C) 45-60 minút.
- Pracovnú plochu posypte múkou a ak máte ošatku na kysnutie, tiež ju posypte múkou.
- Cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku a preložte od okrajov smerom k stredu. Vytvarujte do okrúhla a vložte do ošatky spodnou stranou nadol alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Cesto pomúčte a nechajte prikryté cca 60 minút na teplom mieste (cca 24 °C).
- 40 minút pred koncom doby odpočinku predhrejte rúru na 230 °C (horný/spodný ohrev).
- Cesto vyklopte na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na kameň na pečenie chleba.
- Vrch cesta narežte ostrým nožom alebo čepeľou. Dôležité: rezy musia byť dostatočne hlboké, aby para mohla ľahko uniknúť. Tu môžete byť kreatívni a vytvárať vzory!
- Pečte pri 230 °C 10 minút, potom znížte na 190 °C a pečte ďalších 20 minút.
- Odložte z plechu, nechajte úplne vychladnúť na mriežke a podávajte.
Výrobca: | Bake Affair |
---|
Výživové doplnky nie sú určené ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Uchovávajte ich mimo dosahu detí.
Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.
Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.