Bake Affair Obilný chlieb
Zmes na pečenie z Rakúska
VypredanéTento produkt sa už necnachádza v našej ponuke.
Popis
Z tejto jemnej zmesi na pečenie je možné vytvoriť lahodný obilný chlieb bez akýchkoľvek znalostí o pečení. Kvások z tvrdej pšenice a sladové cuvée mu dodávajú lahodnú vôňu a zaisťujú čerstvosť úplne prirodzeným spôsobom. Ideálny pre celú rodinu.
Potrebné čerstvé suroviny: 430 ml vody.
Tipy
- Pre ešte chrumkavejší výsledok je možné papier na pečenie navlhčiť vodou.
- Hneď ako spodok chleba zhnedne, chlieb je hotový.
Návod na 1 kg obilného chleba
- Otvorte balenie, vložte zmes na pečenie do misy, pridajte 430 ml vlažnej vody (viď. ryska vody v dóze) a cesto mieste ručne alebo kuchynským robotom cca 3 minúty.
- Cesto prikryte a nechajte v miske odpočívať pri izbovej teplote (cca 24 °C) cca 45-60 minút.
- Pracovnú plochu posypte múkou a ak máte ošatku na kysnutie, tiež ju posypte múkou.
- Cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku a preložte ho od okrajov smerom k stredu. Vytvarujte do okrúhla a vložte do ošatky spodnou stranou nadol alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Cesto pomúčte a nechajte prikryté cca 60 minút na teplom mieste (cca 24 °C).
- 40 minút pred koncom doby odpočinku predhrejte rúru na 230 °C (horný/spodný ohrev).
- Cesto vyklopte na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na kameň na pečenie chleba.
- Vrch cesta narežte ostrým nožom alebo čepeľou. Dôležité: rezy musia byť dostatočne hlboké, aby mohla para dobre unikať. Tu môžete byť kreatívni a vytvárať rôzne vzory.
- Pečte pri 230 °C 15 minút, potom znížte na 190 °C a pečte ďalších 30 minút.
- Odložte z plechu, nechajte úplne vychladnúť na mriežke a podávajte.
V liatinovom hrnci
- Počas doby odpočinku cesta vložte do strednej úrovne rúry rošt a položte naň liatinový hrniec s pokrievkou. Pripravte si rukavice na pečenie.
- Položte horúci liatinový hrniec na žiaruvzdorný povrch v rukaviciach a odstráňte pokrievku. Vykysnuté cesto vložte z kysnutého koša opatrne priamo do hrnca. Zatvorte horúcou pokrievkou, vložte do rúry a pečte 15 minút (pri 230 °C). Potom pokrievku opatrne zložte, teplotu v rúre znížte na 190 °C a chlieb pečte asi 20 minút, kým nie je chrumkavý a hnedý. Vykysnutý chlieb opatrne vyklopte z hrnca, nechajte úplne vychladnúť na mriežke a podávajte.
Výrobca: | Bake Affair |
---|
Výživové doplnky nie sú určené ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Uchovávajte ich mimo dosahu detí.
Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.
Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.