Bake Affair Krehké pečivo
Pre kreatívne nápady
VypredanéTento produkt sa už necnachádza v našej ponuke.
Popis
Táto zmes na pečenie sa dá veľmi ľahko a rýchlo spracovať na cesto bez akýchkoľvek znalostí o pečení. Kreativite sa medze nekladú. Sušienky, zjemnené lahodnou bourbonskou vanilkou, sú skutočnou lahôdkou aj z hľadiska chuti. Ideálne pre veselú zábavu pri pečení pre celú rodinu.
Potrebné čerstvé suroviny
- 330 g masla
- 2 žĺtky
Tipy
- Sušienky pred pečením potrite vodou a ozdobte nasekanými orechmi alebo farebnou posýpkou.
- Sušienky môžete naplniť džemom alebo orieškovým nugátovým krémom alebo ozdobiť polevou.
- Vo vzduchotesnej nádobe, skladované na chladnom a suchom mieste, vydržia sušienky šerstvé minimálne 8 týždňov.
Príprava:
- Otvorte balenie a nasypte zmes do veľkej misy.
- Do malej misky nakrájajte 330 g studeného masla a pridajte k zmesi na pečenie spolu s dvoma žĺtkami. Rukou, v kuchynskom robote alebo Thermomixe mieste cesto asi 2-3 minúty.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky asi na 60 minút alebo ho nechajte odpočívať cez noc.
- Rúru predhrejte na 170 °C horný/spodný ohrev.
- Na plech polžte papier na pečenie.
- Pracovnú plochu a cesto posypte múkou a cesto rozvaľkajte na hrúbku cca 5 mm. Vykrajujte sušienky a poukladajte ich na plech.
- Pečieme jeden plech po druhom na strednej priečke (v závislosti od veľkosti sušienok) asi 10-15 minút, kým nezhnednú. Nechajte mierne vychladnúť a odložte z plechu.
- Sušienky posypte kakaom, práškovým cukrom alebo kokosom podľa želania, ozdobte polevou alebo naplňte džemom či orieškovým nugátovým krémom.
Recept na polevu z vaječných bielkov
Vaječný bielok vyšľahajte v kuchynskom robote alebo Thermomixe (10 sek./stupeň 6), kým nebude nadýchaný. Teraz postupne pridajte práškový cukor a potom šľahajte na najvyššom stupni asi 1-2 minúty. Hmota má správnu konzistenciu, keď pri vytiahnutí metličky vznikne vrchol. Polevu dajte do cukrárskeho vrecúška a ozdobte ňou pečivo.
Výrobca: | Bake Affair |
---|
Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.